Το Dodo ήταν ένα ενδημικό πουλί του Ινδικού Ωκεανού. Το είδος του ήταν συγγενικό με τα περιστέρια. Εξαφανίστηκε εξαιτίας της ανθρώπινης παρουσίας μεταξύ 1660-1680.

Αναστασία Σιώμου / Co founder

Φυσικά καλαμάκια από σιτάρι που σέβονται το περιβάλλον.

Το Dodo επέστρεψε περήφανο για να μας βοηθήσει να αντικαταστήσουμε τα επιβλαβή πλαστικά καλαμάκια με τα 100% φυσικά καλαμάκια Proud Dodo straws!

Είναι φτιαγμένα από το στέλεχος του σιταριού, μέρος που δεν χρησιμοποιείται στη διαδικασία παραγωγής τροφίμων. Είναι ανθεκτικά στο νερό και έτοιμα για χρήση! Δεν περιέχουν πρόσθετα χημικά και έχουν ελεγχθεί πλήρως για την ασφάλεια των τροφίμων από πιστοποιημένα εργαστήρια.

Απολαύστε φυσικά τον καφέ, το ποτό, το αναψυκτικό ή τον χυμό σας!

Το Dodo είναι περήφανο για όλους εσάς που επιλέγετε μία φυσική εναλλακτική λύση αντί για πλαστικό καλαμάκι!

 

Η Proud Dodo είναι μία ελληνική εταιρεία που διαθέτει 100% φυσικά, βιοδιασπώμενα και κομποστοποιήσιμα καλαμάκια από σιτάρι, δίνοντας απάντηση σε ένα παγκόσμιο πρόβλημα που αναζητά λύση: τη μόλυνση του περιβάλλοντος από το πλαστικό! Τα καλαμάκια σίτου είναι 100% φυσικά και δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον μετά τη χρήση τους. Aν ένα καλαμάκι Proud Dodo καταλήξει από λάθος στη θάλασσα, είναι σαν να έχει πέσει ένα φύλλο δέντρου! Αντιθέτως, τα διαδεδομένα καλαμάκια από PLA που μοιάζουν εμφανισιακά με τα πλαστικά, διασπώνται ΜΟΝΟ υπό κατάλληλες συνθήκες όπως θερμοκρασία 50°C και υψηλή υγρασία. Συνδυαστικά με τα καλαμάκια σίτου, η Proud Dodo διαθέτει και 100% χάρτινο κραφτ καλαμάκι μεγάλης διαμέτρου, τριών στρώσεων και
μεγάλης αντοχής για να καλύψει τις ανάγκες κάθε ροφήματος, ώστε να σας βοηθήσει να αντικαταστήσετε πλήρως τα πλαστικά με τον πιο οικολογικό τρόπο!

 

Γιατί να επιλέξετε τα προϊόντα Proud Dodo;

 

Επειδή η μείωση του πλαστικού είναι ο δρόμος του μέλλοντος!

Το βάρος του πλαστικού που βρίσκεται στη θάλασσα προβλέπεται να ξεπεράσει αυτό των ψαριών μέχρι το 2050. Η ανάγκη για μείωσή του είναι επιτακτική και η στρατηγική των ισχυρότερων επιχειρήσεων παγκοσμίως λαμβάνει πλέον σοβαρά υπόψη την προστασία του περιβάλλοντος. Οι κορυφαίες εταιρείες του κλάδου ποτών και τροφίμων έχουν ανακοινώσει την αντικατάσταση όλων των πλαστικών προϊόντων με φιλικές προς το περιβάλλον εναλλακτικές. Οι πιο πετυχημένες πολυεθνικές στον χώρο της ένδυσης πρόκειται να διαθέτουν μόνο βιοδιασπώμενα ρούχα ως το 2025. Οι σύγχρονες μεγάλες εταιρείες, αναγνωρίζουν τη νέα πραγματικότητα: Η στροφή προς την οικολογία δεν είναι εργαλείο marketing! Είναι ο μόνος δρόμος προς το μέλλον!

 

Επειδή eco σημαίνει cool!

Η όλο και μεγαλύτερη ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος διαμορφώνει δραστικά τις σύγχρονες καταναλωτικές συνήθειες. Η νέα γενιά καταναλωτών είναι συνειδητοποιημένη σχετικά με το περιβάλλον. Η ηθική παραγωγή και κατανάλωση είναι η τάση της εποχής. Επιπλέον, τα οικολογικά προϊόντα προσφέρουν premium αίσθηση στον καταναλωτή! Εσείς, τι θα επιλέγατε για να πιείτε τον καφέ σας; Ένα καλαμάκι φτιαγμένο από φυτικές ύλες, ή από κάποιο υποπαράγωγο του πετρελαίου;

 

Επειδή η διασφάλιση της ποιότητας είναι προτεραιότητά μας!

Στην Proud Dodo φροντίζουμε για την πιστοποίηση των προϊόντων μας, σε κάθε παραγωγή! Τα καλαμάκια μας υποβάλλονται σε πλήρεις ελέγχους και συνοδεύονται από:
• Πιστοποιητικά αναλύσεων & υγιεινής από διαπιστευμένο από το κράτος εργαστήριο.
• Πλήρη πιστοποιητικά ελέγχου από το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο.
• Πιστοποιήσεις Gluten free.

Έτσι, είμαστε σίγουροι για την ποιότητα των προϊόντων που προσφέρουμε! Επίσης, τόσο οι συσκευασίες μας, όσο και τα αναλώσιμα που χρησιμοποιούνται στην εφοδιαστική αλυσίδα μας, είναι 100% plasticfree!

 

Επειδή θέλετε να είστε πρωτοπόροι!

Τον Μάιο του 2018 το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο αποφάσισε την κατάργηση πολλών πλαστικών προϊόντων μίας χρήσεως, που ευθύνονται για το 70% της θαλάσσιας ρύπανσης. Μεταξύ αυτών είναι τα πλαστικά καλαμάκια, που θεωρούνται ιδιαιτέρως επιβλαβή για τη θαλάσσια ζωή. Από το 2021, η κυκλοφορία τους πρόκειται να απαγορευθεί από τις ευρωπαϊκές αγορές. Αν θέλετε να είστε πρωτοπόροι, κάντε από τώρα το επόμενο βήμα! Επικοινωνήστε μαζί μας, για να κάνετε τη διαφορά.

 

Παράγονται στην Κίνα, Ελέγχονται και συσκευάζονται στην Ελλάδα

Υπεύθυνα ελεγμένα από: Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο (ΜΦΙ) και ARAL Ε.Π.Ε.

GOGREEN: Το καλαμάκι ProudDodo είναι όμορφο, λειτουργικό και φιλικό προς το περιβάλλον!